Keresés:
 
Index > Human kozszolgaltatas > Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda, Törökkoppány
Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda, Törökkoppány twitter MySpace Facebook
Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda
Törökkoppány


Az intézmény fenntartója:
Törökkoppány-Szorosad-Somogyacsa-Kára-Miklósi-Somogydöröcske Intézményfenntartó Társulás (7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66.)

Az intézmény elérhetőségei:
cím: 7285 Törökkoppány, Petőfi S. u. 1.
telefon/fax: 06/84/377-714
e-mail: iskola@koppany.sulinet.hu



A Törökkoppányi Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda a jövőben is megkívánja őrizni a körzet nevelési-oktatási intézményei között megszervezett jó pozícióját.
A somogyi térség "Nyugat-Koppányvölgy"-ének egyetlen oktatási intézményeként továbbra is fogadja a beiskolázási területünkön élő családok óvodás és iskolás korú gyermekeit, sőt a környező településekről is szívesen fogadjuk az ide jelentkező gyermekeket, tanulókat.
Iskolánkban jelenleg 116 fő tanuló létszámmal folyik alapfokú nevelő-oktató munka. Az iskola tantestülete jó szakmai tapasztalatokkal rendelkező, agilis közösség, amely meghatározója az iskolában folyó pedagógiai munkának, szakos ellátottságunk 81%-os.
Az iskola munkaereje és programjai igazodnak a bejáró tanulók utazási lehetőségeihez:
730-1730-ig biztosítunk tanórai, napközis foglakozásokat, tanórán kívüli programokat tanulóinknak. A bejárást a tanulói bérletek megvásárlásával segíti iskolánk. Napi háromszori étkezés biztosított az önkormányzat konyháján. Segítjük a szociális hátrányokkal érkező tanulók tankönyvvásárlását.
A kis létszámú osztálycsoportok lehetőséget nyújtanak a családias, kellemes légkör kialakításához. Az oktatásban arra törekszünk, hogy diákjaink megszerezhessék mindazokat az ismereteket, amelyek alkalmassá teszi őket a sikeres pályaválasztásra és az eredményes továbbtanulásra.
Kiemelten kezeljük az anyanyelv, a matematika, a német nyelv és az informatika oktatását, de a többi tantárgyban is igyekszünk a maximálisat nyújtani. Gondot fordítunk a gyengébb képességű tanulók felzárkóztatására, elősegítjük a tehetségek kibontakoztatását, ezekhez megfelelő időkereteket biztosítunk. Szabadidős programjainkhoz sokszínű szakköri tevékenységgel járulunk hozzá.
Iskolánk felszereltsége jó, fokozatosan modernizálódik. Az iskola épülete csendes, nyugodt környezetben fekszik, 8 tágas tanterem, 2 szaktanterem, tornaterem, könyvtár áll a tanulók rendelkezésére.


koppanyi_suli2.JPGArra törekszünk, hogy mind a tanulók, mind a pedagógusok idegen nyelv tanulását és informatika kultúráját fejlesszük.
Az iskolában már a 3. évfolyamtól bevezettük a tartalom alapú német nyelvoktatást. 4-8. évfolyamon heti 3-3 órában folyik német nyelv oktatása, amelyhez korszerű 18 fős nyelvi labor áll a tanulók rendelkezésére.










2007-től már a 4. évfolyamon megkezdődik az informatika oktatása óratervi keretek között,koppanyi_suli3.JPG amely folytatódik az 5-8. évfolyamon. Lehetőségünk van informatika szakkörök indítására, a 2005/2006-os tanévben az óratervi órákon túl négy informatika szakköri csoport tevékenykedett, ahol a tanulók tovább bővíthették a tanórákon szerzett ismereteket. Ehhez 2006. tavaszára a legmodernebb számítógépekkel és multimédiás berendezésekkel, oktató eszközökkel felszerelt 18 gépállásos informatikai laboratóriumot fejlesztettünk ki. Ezzel a térség legjobban felszerelt iskolájává váltunk.











koppanyi_suli4.JPG2005-ben megújult a régi iskolaszárny épülete: nyílászárócsere, tetőcsere és vakolatfelújítás történt. Az építkezéshez és a számítástechnikai eszközök vásárlásához, e-tanagyagfejlesztéshez 180.000 eurós Phare pályázatot nyert Törökkoppány Község Önkormányzata.










Lépéseket teszünk, hogy iskolánk tanulócsoportjai bekapcsolódhassanak az erdei iskolára épülő "környezettudatos" nevelési programba.
Az EU integrációból adódó lehetőségeket (pályázatok, idegen nyelv tanulás, művészeti kapcsolatok) a jövőben is ki fogjuk használni.






koppanyi_suli5.JPGÚj művészeti ágak (kézművesség, néptánc) bevezetésével kívánjuk keresettségünket megtartani.

















Ezen elképzeléseink csak olyan intézményi környezetben valósulhatnak meg, amely otthonos, családias légkört teremt, az egész napjukat itt töltő gyerekek és felnőttek számára.


A pedagógusok és a szülők célja azonos:
Gyermekeiből művelt, képzett, az életben boldogulni tudó,
a változást felvállaló embereket szeretnénk nevelni.
Iskolánk történelme alatt sokszor változott,
de nem változott a benne munkálkodók fő célja:
EMBERSÉGET ÉS TUDÁST
adni a környék felnövekvő nemzedékének.
 
Kapcsolódó linkek

Hírlevél feliratkozás
Website made by: GrApixx Design Studio
Bemutatkozás | Hírek, információk | Kistérség települései | Szolgáltatások | Településfejlesztés | Munkaerőpiac
Humán közszolgáltatás | Képgaléria | Letöltések | Hasznos linkek | Kapcsolat | Adatbázis | Fórum
© Copyright 2006 - Koppány-völgye Többcélú Kistérségi Társulás - minden jog fenntartva :: Jogi nyilatkozat